Posjet ministra Pavića Požegi

Ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić sudjelovao je u požeškoj gimnaziji 1.kolovoza 2018. u  programu Ljetne škole znanosti, a nakon toga sastao se s gradonačelnicima, načelnicima i njihovim zamjenicima u Županijskom odboru HDZ-a Požeško-slavonske županije.

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava upravljačko je tijelo za Europski socijalni fond (ESF), koji raspolaže ukupnim iznosom od preko 13 milijardi kuna, a predviđa financiranje mjera aktivne politike zapošljavanja, programe zapošljavanja žena, kurikularnu reformu i jačanje sustava gospodarstva, produljenje radnog vremena vrtića, socijalnu inkluziju, jačanje državne i javne uprave te drugo. Ministra su gradonačelnici i načelnici upoznali sa svojim aktivnostima, trenutnim stanjem i poteškoćama s kojima se susreću u prijavi i realizaciji navedenih projekata. Ministar je pohvalio dosadašnje napore i rezultate provedbe projekata na području Požeško slavonske županije, odgovorio na mnoga važna pitanja i najavio nove mjere i projekte.

U drugom dijelu sastanka ministar je gradonačelnicima i načelnicima prezentirao glavne odrednice reforme mirovinskog sustava za koju su pripreme u završnoj fazi, a primjena se očekuje od početka slijedeće godine.