“Plava skupina” HDZ-ovih kandidata za EU izbore boravila u Požegi

Kandidati Hrvatske demokratske zajednice za Europski parlament Dubravka Šuica, Tomislav Sokol, Goran Pauk i Nikolina Brnjac ( „Plava skupina“) boravili  su 08. svibnja 2019. u Požeško-slavonskoj županiji.

Posjetili su Lipik, Pakrac, Kutjevo i Požegu, gdje su im gradonačelnici predstavili projekte sufinancirane iz fondova Europske unije.

Posjet je započeo u Lipiku obilaskom Državne ergele Lipik, potom druženjem s građanima na kavi,  a nakon toga su u Pakracu posjetili Poduzetnički centar- zonu male privrede i bili na kavi s građanima.

U Kutjevu su se kandidati za Europski parlament sastali s predstavnicima mladeži Požeško- slavonske županije, razgovarali o načinu rada EU parlamenta i odgovarali na pitanja mladih. Nakon toga obišli su jednu od najsuvremenijih vinarija u Europi, Kutjevačku vinariju Galić.

Posjet je završio sudjelovanjem na otvaranju reciklažnog dvorišta u Požegi koje je u rad svečano pustio ministar zaštite okoliša i energetike gospodin Tomislav Ćorić. Završni predizborni skup održan je u dvorani restorana Sara u Požegi uz nazočnost oko 400 posjetitelja. Na skupu  su se kandidati predstavili i iznijeli izborni program, posebno naglašavajući da je lista Hrvatske demokratske zajednice lista za sve generacije s naglaskom na mlade kao snagu koja jamči kontinuitet hrvatske politike i europsku budućnost Hrvatske.

Na skupu su govorili gradonačelnik Požege Darko Puljašić, predsjednik Županijskog odbora HDZ-e Požeško slavonske županije Željko Glavić i ministar Tomislav Ćorić te pozvali sve da 26.svibnja izađu na izbore i daju povjerenje provjerenoj i dokazanoj listi Hrvatske demokratske zajednice.