Obilježen Dan hrvatskih branitelja Požeško-slavonske županije

Dana 17. rujna 2019.  obilježena je 5. obljetnica Dana hrvatskih branitelja Požeško-slavonske županije i 28. obljetnica oslobađanja požeške vojarne, u organizaciji Požeško-slavonske županije i Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Članovi Hrvatske demokratske zajednice, u prvom redu članovi Zajednice branitelja “Gojko Šušak”, su uz ostale sudionike položili vijenac i zapalili svijeće kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade u Požegi.

Predsjednik Županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice Željko Glavić položio je vijenac kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, te je na svečanoj akademiji u Gradskom kazalištu uz čestitku svim braniteljima, posebno obiteljima poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja istaknuo kako danas živimo u slobodnoj, demokratskoj, suverenoj i europskoj Hrvatskoj koja je upravo takva i bila san hrvatskih branitelja koji su u Domovinskom ratu podnijeli žrtvu za taj vjekovni san hrvatskog naroda.