32. obljetnica međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i 26. obljetnica mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja

Na današnji dan obilježavamo 32. obljetnicu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, dan koji je, baš kako je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman rekao, zlatnim slovima uklesan u povijest hrvatskoga naroda.

Danas se prisjećamo i 26. obljetnice završetka mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja kojom su okupirana područja istočne Hrvatske, Baranje i zapadnog Srijema, vraćena u ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske.

Devedesetih godina prošloga stoljeća, zahvaljujući hrabrosti i neustrašivosti hrvatskih branitelja, krvlju je stvorena Republika Hrvatska. S dužnim poštovanjem i nemjerljivom zahvalnošću i na današnji sudbonosni datum prisjećamo se svih poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i svih žrtvi Domovinskog rata koji su svoje živote položili u temelje Lijepe naše.

Od zemlje koja je preživjela vojnu agresiju, Hrvatska danas obljetnice međunarodnog priznanja i mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja obilježava kao zemlja koja uživa međunarodni ugled. Danas je Hrvatska ravnopravna članica Europske unije, NATO-a, Schengenskog prostora i europodručja što nam daje nove razvojne mogućnosti, a uz mogućnosti koje su pred nama, na nama je i vječna obveza da gradimo Republiku Hrvatsku onakvom kakvom su ju sanjali i kakvom ju sanjaju naši hrvatski branitelji.

Svim građanima Republike Hrvatske, a osobito žiteljima Požeško-slavonske županije, čestitam 32. obljetnicu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, jednog od najvažnijih datuma novije hrvatske povijesti!

 

Predsjednica ŽO HDZ-a PSŽ
Antonija Jozić