Anamarija Blažević, predsjednica
Ivana Pejnović - dopredsjednica
Marijana Matijević - dopredsjednica
Nikolina Nikolaš - tajnica

Članice Županijskog odbora:

Marija Vuković
Davorka Ružićka
Marijana Matijević
Dijana Adžijević
Ivana Pejnović
Nikolina Rezo Lucić
Josipa Šojat
Anamarija Sikirić
Nikolina Nikolaš
Maja Sontaki
Davorka Rodić
Ljerka Marukić
Anamarija Blažević
Antonija Jozić
Anamarija Obradović
Kristina Turković
Vesna Devčić
Slavica Kruljac
Veronika Šakota
Antonija Pavlović
Gordana Janža
Gabriela Sabo Seleši
Silvija Sertić
Diana Rukavina

 
POZDRAVNA RIJEČ PREDSJEDNICE:
 
Poštovane stranačke kolegice,

biti članicom jedne tako važne i brojne organizacije žena kao što je Zajednica žena HDZ-a „Katarina Zrinski“, velika je čast, ali i velika odgovornost. Naša odgovornost postaje tim veća što smo svjesniji uspjeha politike HDZ-a na ovom našem području pod predsjedanjem gospodina Franje Lucića. A o uspjehu politike ŽO HDZ-a najbolje pokazuju izborni rezultati.

Vratili smo izgubljeno povjerenje birača u Županiji, imamo neposredno izabranog župana gospodina Aladrovića, nositelji smo vlasti u većini gradova i općina u našoj županiji, a i požeški GO HDZ-a, rukovođen gospodinom Šolićem, ostvario je hvale vrijedan izborni rezultat u Gradskom vijeću grada Požege.

Vidljiv je sve opći zamah naše stranke, jedine političke organizacije u Hrvatskoj koja može osigurati gospodarski napredak, smanjiti stopu nezaposlenosti, te skrbiti o socijalno ugroženima, a sve pod vodstvom žene predsjednice, gospođe Jadranke Kosor.

U takvim novonastalim okolnostima vrijeme je da i mi žene članice HDZ-a Požeško-slavonske županije, organizirane u Zajednicu žena „Katarina Zrinski“, prepoznamo svoju političku odgovornost i da sa svojim muškim kolegama ravnopravno ponesemo teret odgovornosti i političke kreativnosti, te da se podjednako glasno čujemo u javnosti sa svojim promišljanjima i političkim stajalištima.

Hrvatsko društvo pokazuje tendenciju ka tradicionalnom načinu života i tradicionalnoj podjeli rodnih uloga. Uvriježeno je mišljenje da je tako prava žena ona koja ne radi, nego obavlja kućanske poslove, odgaja djecu i na taj način se brine o obitelji, dok je muškarac onaj koji radi i privređuje za svoju obitelj.

Žene rađaju djecu, žene su majke i supruge, žene kuhaju, peru i šiju, brinu se za muškarce i pokoravaju muškom autoritetu. One su uglavnom isključene iz zanimanja visokih položaja i moći.
Žene koje se odlučuju za karijeru su često negativno doživljavane u društvu, a kroz povijest su bile opisivane kao hladne i proračunate. U većini slučajeva ne mogu raditi na visokim položajima jer su za to „nesposobnije“ od muškaraca, a često su za posao kojeg također obavljaju i muškarci, slabije plaćene.

Iz ovih nekoliko zastrašujućih rečenica proizlazi temeljna zadaća naše zajednice, a to je borba za promjenom doživljavanja žene u hrvatskom društvu.

Na koji način to planiramo činiti?
 
Kao i u svakom drugom poslu, prvo ćemo počistiti u vlastitom dvorištu i to jačanjem položaja žene u okviru HDZ-a kroz određivanje političkih stajališta njezinih članica u odnosu na temeljna društvena pitanja hrvatskog društva.

Stoga je naša osnovna zadaća promicati:

- obitelj kao temeljnu zajednicu društva, afirmirajući ulogu žene u obitelji,

- poticati dosljednu provedbu nacionalne politike za promicanje jednakosti žena,

- promicati borbu protiv nasilja nad ženama i djecom,

- ukazivati na sve moguće oblike diskriminacije žena i svim takvim pojavama odlučno se suprotstavljati,

- posebnu pozornost posvetiti odgoju djece i mladeži, odlučno se uključujući u borbu protiv svih oblika ovisnosti,

- surađivati s nevladinim organizacijama u promicanju prava žena.

Iz navedenih programskih smjernica vidljivo je da je pred nama veliki, ozbiljan i odgovoran posao.

Da bi smo ga što uspješnije ostvarile, u najkraćem mogućem roku moramo pristupiti formiranju gradskih i općinskih odbora Zajednice na području županije.
Animirati što veći broj žena unutar stranke, ali i žene koje nisu članice stranke, a podržavaju programska načela HDZ-a.
Sudjelovati u raspravama i procesima donošenja odluka unutar stranke.
Povezivati se s ostalim ograncima Zajednice žena u domovini i inozemstvu.
Povezivati se s izvanstranačkim organizacijama žena i organizacijama žena sličnih političkih usmjerenja.
Jednom riječju, aktivno se uključiti u sve segmente društvenog života na području županije.
Na sve ove zadaće nas obvezuje, kako naš doprinos sveopćem napretku HDZ-a, najjače političke stranke u državi, tako i časno ime koje nosi naša Zajednica.

I na kraju, stranačke kolegice, željela bih vas podsjetiti da ne zaboravite „Iza svakog uspješnog muškarca stoji žena, a iza svake uspješne žene stoji ona sama“.
 
Predsjednica Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski"
Požeško-slavonske županije i potpredsjednica Zajednice
žena HDZ-a "Katarina Zrinski" Hrvatske
Višnja Gašpar

Dobro došli na Internet stranice Hrvatske demokratske zajednice Požeško-slavonske županije!
Hrvatska demokratska zajednica Požeško-slavonske županije u posljednjih nekoliko godina, točnije nakon parlamentarnih izbora 2003. godine, bilježi značajne pomake kako u svome radu tako i u broju članova koje okuplja.
Sukladno tome, pokrenuli smo internet stranicu da bi žitelji naše Županije u svakome trenutku bili upoznati sa djelovanjem naše stranke i, ma gdje god bili, mogli izraziti svoje zadovoljstvo i(li) nezadovoljstvo istim.  Naravno, nadamo se i trudit ćemo se da nezadovoljstva ne bude.

Želim Vam ugodno čitanje naših web stranica!

Franjo Lucić
Predsjednik ŽO HDZ-a

O nama

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus vel ornare metus, et lobortis lorem. Sed semper luctus efficitur. Morbi porta porttitor sapien sit amet faucibus. Aliquam auctor rutrum eros, id porta lectus dapibus bibendum. Integer mauris nisl, lobortis vel pretium non, molestie eget justo. In accumsan enim eget ex sodales, nec ornare lacus pellentesque. Curabitur scelerisque tellus justo, sit amet ullamcorper est aliquet ut. Curabitur a est cursus, placerat sem non, egestas velit. Sed a mauris ante.

Nulla magna urna, ullamcorper vel fermentum vitae, convallis sit amet nunc. Nam vestibulum viverra nulla, et pulvinar augue tristique vel. Nulla cursus enim nec mi accumsan tincidunt. Ut tristique malesuada erat, ac porta magna tristique vitae. Aenean ac pretium nisi.