"Imamo šest puta bolje mjere nego Petrov, ali smo šutjeli"

Mi imamo u našem gospodarskom programu šest puta bolje predviđene bolne rezove nego Božo Petrov. Nismo smjeli o njima govoriti prije izbora jer bismo uplašili ljude i oni ne bi glasali za nas. Bez bolnih rezova nema oporavka Republike Hrvatske. To sam prije dvije godine rekao i našem predsjedniku Tomislavu Karamarku, rekao je na konferenciji za medije u Požegi član Predsjedništva HDZ-a i saborski zastupnik Franjo Lucić. 
Dodao je kako su u HDZ-u između ostalog spremni na smanjivanje glomazne javne uprave, ali i broja općina. Uspiju li se dogovoriti s Mostom oko sastavljanja nove Vlade, istaknuo je, provest će po svim pitanjima bolne rezove jer je ovo, tvrdi Lucić, trenutak za opstojnost zemlje. 
- SDP se do jučer sprdao s nama i nisu spominjali nikakve rezove, a sad se okreću i govore o njima. Vodstvo HDZ-a pokušat će mudrim razgovorom i pregovorima s MOST-om dobiti priliku da zajedno sastavimo Vladu. U predizbornoj kampanji sam u požeško-slavonskoj županiji na 48 mjesta govorio o potrebi bolnih rezova – izjavio je Lucić. Potvrdio je kako je razočaran rezultatima izbora i brojem osvojenih mandata. Vodstvo stranke vjerovalo je kako će HDZ osvojiti 69 ili 70 mandata. Izrazio je razočaranje glasačima koji im nisu dali više glasova.  
"Gdje je biračima pamet?"
- Pitam građane požeško-slavonske županije gdje im je pamet. Tolike glasove su rasuli dajući povjerenje Živim zidovima, a ne nama koji o njima i njihovoj djeci skrbimo. Ogorčen sam na naše građane jer su rastočili glasove HDZ-a. Nitko nije računao na rasipanje glasova i na to da će MOST dobiti 19 mandata – nabrajao je Lucić. Ako trebao, objasnio je, HDZ će i sljedeće četiri godine provesti u oporbi. 
Naglasio je kako je SDP totalno poražen u V. izbornoj jedinici te da im je MOST uzeo mandate. Iskoristio je Lucić priliku te je na konferenciji čestitao Boži Petrovu i članovima MOST-a na ostvarenim rezultatima.
 
Izvor: www.24sata.hr

Dobro došli na Internet stranice Hrvatske demokratske zajednice Požeško-slavonske županije!
Hrvatska demokratska zajednica Požeško-slavonske županije u posljednjih nekoliko godina, točnije nakon parlamentarnih izbora 2003. godine, bilježi značajne pomake kako u svome radu tako i u broju članova koje okuplja.
Sukladno tome, pokrenuli smo internet stranicu da bi žitelji naše Županije u svakome trenutku bili upoznati sa djelovanjem naše stranke i, ma gdje god bili, mogli izraziti svoje zadovoljstvo i(li) nezadovoljstvo istim.  Naravno, nadamo se i trudit ćemo se da nezadovoljstva ne bude.

Želim Vam ugodno čitanje naših web stranica!


O nama

Hrvatska demokratska zajednica je središnja stranka hrvatskoga naroda s jasnim programskim ciljevima, koja zastupa interese građana čija se uvjerenja temelje na načelima demokracije i kršćanskim vrednotama, što je i stečevina europskog civilizacijskog kruga.