"Imamo šest puta bolje mjere nego Petrov, ali smo šutjeli"

Mi imamo u našem gospodarskom programu šest puta bolje predviđene bolne rezove nego Božo Petrov. Nismo smjeli o njima govoriti prije izbora jer bismo uplašili ljude i oni ne bi glasali za nas. Bez bolnih rezova nema oporavka Republike Hrvatske. To sam prije dvije godine rekao i našem predsjedniku Tomislavu Karamarku, rekao je na konferenciji za medije u Požegi član Predsjedništva HDZ-a i saborski zastupnik Franjo Lucić. 
Dodao je kako su u HDZ-u između ostalog spremni na smanjivanje glomazne javne uprave, ali i broja općina. Uspiju li se dogovoriti s Mostom oko sastavljanja nove Vlade, istaknuo je, provest će po svim pitanjima bolne rezove jer je ovo, tvrdi Lucić, trenutak za opstojnost zemlje. 
- SDP se do jučer sprdao s nama i nisu spominjali nikakve rezove, a sad se okreću i govore o njima. Vodstvo HDZ-a pokušat će mudrim razgovorom i pregovorima s MOST-om dobiti priliku da zajedno sastavimo Vladu. U predizbornoj kampanji sam u požeško-slavonskoj županiji na 48 mjesta govorio o potrebi bolnih rezova – izjavio je Lucić. Potvrdio je kako je razočaran rezultatima izbora i brojem osvojenih mandata. Vodstvo stranke vjerovalo je kako će HDZ osvojiti 69 ili 70 mandata. Izrazio je razočaranje glasačima koji im nisu dali više glasova.  
"Gdje je biračima pamet?"
- Pitam građane požeško-slavonske županije gdje im je pamet. Tolike glasove su rasuli dajući povjerenje Živim zidovima, a ne nama koji o njima i njihovoj djeci skrbimo. Ogorčen sam na naše građane jer su rastočili glasove HDZ-a. Nitko nije računao na rasipanje glasova i na to da će MOST dobiti 19 mandata – nabrajao je Lucić. Ako trebao, objasnio je, HDZ će i sljedeće četiri godine provesti u oporbi. 
Naglasio je kako je SDP totalno poražen u V. izbornoj jedinici te da im je MOST uzeo mandate. Iskoristio je Lucić priliku te je na konferenciji čestitao Boži Petrovu i članovima MOST-a na ostvarenim rezultatima.
 
Izvor: www.24sata.hr

Dobro došli na Internet stranice Hrvatske demokratske zajednice Požeško-slavonske županije!
Hrvatska demokratska zajednica Požeško-slavonske županije u posljednjih nekoliko godina, točnije nakon parlamentarnih izbora 2003. godine, bilježi značajne pomake kako u svome radu tako i u broju članova koje okuplja.
Sukladno tome, pokrenuli smo internet stranicu da bi žitelji naše Županije u svakome trenutku bili upoznati sa djelovanjem naše stranke i, ma gdje god bili, mogli izraziti svoje zadovoljstvo i(li) nezadovoljstvo istim.  Naravno, nadamo se i trudit ćemo se da nezadovoljstva ne bude.

Želim Vam ugodno čitanje naših web stranica!

Franjo Lucić
Predsjednik ŽO HDZ-a

O nama

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus vel ornare metus, et lobortis lorem. Sed semper luctus efficitur. Morbi porta porttitor sapien sit amet faucibus. Aliquam auctor rutrum eros, id porta lectus dapibus bibendum. Integer mauris nisl, lobortis vel pretium non, molestie eget justo. In accumsan enim eget ex sodales, nec ornare lacus pellentesque. Curabitur scelerisque tellus justo, sit amet ullamcorper est aliquet ut. Curabitur a est cursus, placerat sem non, egestas velit. Sed a mauris ante.

Nulla magna urna, ullamcorper vel fermentum vitae, convallis sit amet nunc. Nam vestibulum viverra nulla, et pulvinar augue tristique vel. Nulla cursus enim nec mi accumsan tincidunt. Ut tristique malesuada erat, ac porta magna tristique vitae. Aenean ac pretium nisi.