×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 134

Obilježena 24. obljetnica HDZ-a u Požeško-slavonskoj županiji

Danas 11. ožujka 2014. godine je obilježena 24. obljetnica osnutka ove stranke u Požeško-slavonskoj županiji. Na proslavi u restoranu Sara u Babinom Viru uz stotine članova i simpatizera nazočni su bili lokalni dužnosnici i saborski zastupnici te visoko pozicionirani članovi središnjice stranke,  na čelu s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom.

Nakon predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Ante Šolića, gradonačelnika Požege Vedrana Neferovića, župana Alojza Tomaševića, predsjednika Kluba utemeljitelja HDZ-a Milana Kovača i predsjednika Županijske organizacije HDZ-a i saborskog zastupnika Franje Lucića, čelnik oporbe Tomislav Karamarko svoj govor započeo je čestitkom utemeljiteljima koji su krenuli jednim neizvjesnim putem prije 24 godine.

 "Budite ponosni, ne dopustite da vam danas nabijaju komplekse oni koji nisu željeli ovu državu", poručio je Tomislav Karamarko, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice članovima svoje stranke na današnjem svečanom obilježavanju 24. godišnjice osnutka HDZ-a u Požeško-slavonskoj županiji. „Oni koji su nas 1990. godine proglašavali strankom opasnih namjera, danas nas proglašavaju kriminalcima. Nije dobro komentirati presude, a pogotovo dok još nisu pravomoćne, ali ovo danas je prvi slučaj u Europi da je jednoj stranci suđeno i presuđeno za kazneno djelo. Još uvijek vjerujem u hrvatsko pravosuđe i čvrsto sam uvjeren da će Vrhovni sud poništiti takvu presudu. Mi nikada, ali nikada nećemo prihvatiti kolektivnu odgovornost - komentirao je Karamarko u svome govoru današnju nepravomoćnu presudu Županijskog suda u Zagrebu o slučaju Fimi media, po kojoj HDZ mora vratiti u državni proračun preko 24 milijuna kuna. Vidjeli smo danas lica nekih osoba u sudnici, onih koji su sve pretpostavili vlastitoj koristi i tome da osiguraju svoju djecu, unuke i praunuke. Za takve više nema mjesta u HDZ-u. Onaj tko stavi vlastite interese ispred interesa HDZ-a, hrvatske države i naroda, nema više što raditi u ovoj stranci. Tko je krao, neka odgovara. Ali, HDZ ima 200.000 članova. U Hrvatskoj je danas 380.000 nezaposlenih. Koliko je među njima članova HDZ-a? Zar su to sve lopovi i kriminalci?“ upitao je Karamarko.

Predsjednik HDZ-a potom se osvrnuo i na rezultate rada aktualne državne vlasti. Naglasio je kako je danas 380.000 nezaposlenih, što je 85.000 više nego u trenutku kad se promijenila vlast u državi.

„Najavljivali su gospodarski tsunami, pa je onda premijer nedavno izjavio kako bi i "plima" za njega bila dovoljna, no nema ni te plime. Jedino što su uspjeli napraviti, to je agresivna politika poreza. Tom su politikom osiromašili građane, a obeshrabrili poduzetnike. Na HDZ-u je da vrati dignitet i ponos svakom hrvatskom čovjeku“ tvrdi Karamarko istaknuvši kako HDZ već ima pripremljen gospodarski program i projekte.

U prepunoj dvorani restorana Sara Babin vir govorili su još predsjednik požeškog Gradskog odbora Ante Šolić, požeški gradonačelnik Vedran Neferović, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a Milan Kovač i Franjo Lucić, saborski zastupnik i predsjednik ŽO HDZ-a Požeško-slavonske županije. Prisjetili su se 1990. godine i vremena stvaranja, kako je Lucić rekao, "nezavisne države Hrvatske", više puta su se pohvalili prošlogodišnjim osvajanjem vlasti u Požegi, a najavili su i osvajanje vlasti u Kutjevu na nadolazećim prijevremenim izborima. Njihovom kandidatu za kutjevačkog gradonačelnika, mladom Josipu Budimiru tom je prilikom predsjednik Karamarko uručio stranačku iskaznicu.

Dobro došli na Internet stranice Hrvatske demokratske zajednice Požeško-slavonske županije!
Hrvatska demokratska zajednica Požeško-slavonske županije u posljednjih nekoliko godina, točnije nakon parlamentarnih izbora 2003. godine, bilježi značajne pomake kako u svome radu tako i u broju članova koje okuplja.
Sukladno tome, pokrenuli smo internet stranicu da bi žitelji naše Županije u svakome trenutku bili upoznati sa djelovanjem naše stranke i, ma gdje god bili, mogli izraziti svoje zadovoljstvo i(li) nezadovoljstvo istim.  Naravno, nadamo se i trudit ćemo se da nezadovoljstva ne bude.

Želim Vam ugodno čitanje naših web stranica!


O nama

Hrvatska demokratska zajednica je središnja stranka hrvatskoga naroda s jasnim programskim ciljevima, koja zastupa interese građana čija se uvjerenja temelje na načelima demokracije i kršćanskim vrednotama, što je i stečevina europskog civilizacijskog kruga.